Oldalak

2011. május 16., hétfő

Nyílt levél!

Bonsai klubok, egyéni , gyűjtők, hobbisták!

Sokan ismernek már az országban, mint klubvezető és gyűjtő. A 90-s évek elejétől foglalkozom bonsai-al, tíz éve vezetem a Juniperus Bonsai Klubot. Legutóbb az országos Klubtalálkozó megszervezésével hallattam magamról. Alapvető terveim között szerepel az egységes bonsai kultúra meghonosítása, egy demokratikus alapokon nyugvó és önzetlen segítségen alapuló együttműködés létrehozása, melyben a bonsai kluboknak, gyűjtőknek, kertész szakembereknek és egyéneknek is helyet adhatunk.
Az országos találkozó is ennek a folyamatnak a bevezetőjéül szolgált, mely első alkalommal jött létre 2011.április 30-án. Szerencsére elképzelésemmel nem maradtam egyedül, Hirth János, mint a kaposvári klub vezetője egyet értett velem, terveinket közösen szeretnénk megvalósítani.
Az általam említett elképzelésekről a szervezés során több személynek is beszéltem, az információ sok helyre eljutott. Sajnos ez éppen ellenkező reakciókat váltotta ki az EBC egyes tagjaiból. Úgy értékelték, hogy hatalmi hadjáratott indítottunk a főváros, illetve a ’Magyar Bonsai’ ellen. Ezért sebtében és titokban létrehoztak egy bonsai szövetség elnevezésű szervezetet. A hírt Katona Ervin (elnök, EBC) és Varga Sándor (alelnök, EBC) közölte a klubtalálkozó alkalmával. Mindenki megdöbbenve értesült a kezdeményezésről, semelyik másik klub nem tudott erről, sem a fővárosban, sem vidéken. Tovább megyek információim szerint még Deák Péter (alelnök, EBC) sem tudott a titkos szerveződésről, pedig ő vezetőségi tagja e nagy hírű klubnak. Sajnálatos módon ezt mindenki úgy értékelte, hogy szándékosan hagytak ki ebből, csorba esett a demokratikus erkölcsökön.
A szerveződés jogi procedúrájáról, egyebet nem tudunk, illetve a bejegyzés lezárulásáról sincs információnk.
Janó barátommal úgy határoztunk, hogy a jog és a demokrácia keretein belül maradva megszervezünk egy Bonsai Szövetséget, melynek megalakításában mindenki demokratikusan és saját elképzeléseit képviselve részt vehet.
Kérünk mindenki, hogy informálódjon mindkét lehetőségről, majd szívére és eszére hallgatva lépjen kapcsolatba az általa választott szervezettel, kezdeményezéssel.

u.i.
Nem hatalmi vágy vezérel bennünket!
Szeretnénk jogállami keretek között, mégis szervezett formában a ’Magyar Bonsai’-t, mint nemzeti törekvést jó kezekben tudni.

üdvözlettel:
Preszter-Lajtai Attila
Juniperus Bonsai Klub

További információk: 
www.bonsaiszovetseg.hu

4 megjegyzés:

  1. Nekem erről a szövetkezet-alapítósdiról egy vicc jut eszembe:
    Az idegszanatórium udvarán két bolond beszélget:
    -Játsszunk felvonulást! Én megyek elöl a táblával, te meg legyél a tömeg!
    Menetelnek fel-alá, egyszer csak a hátsó beteg fenékbe rúgja az elsőt. Az idegesen hátrafordul:
    - Ez ki volt!?
    - Valaki a tömegből!

    Izgatottan várom, kettőtök közül ki lesz az elnök és ki lesz a tagság az új szerveződésben!
    Addig is jó bonszaiozást, engem mindig megnyugtat.

    Üdv, B.A.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is van egy történetem, de nem VICC !

    A két farkas

    Egy este az öreg cherokee indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik. Azt mondta: Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindannyiunkban ott lakoznak.
    Egyikük a Rossz. - A düh, irigység, féltékenység, sajnálat, szánalom, kapzsiság, erőszak, önsajnálat, bűntudat, harag, kisebbrendűség, hazugság, hamis büszkeség, felsőbbrendűség és az ego.

    Másikuk a Jó. -Az öröm, béke, szeretet, remény, nyugalom, alázat, kedvesség, jóindulat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és a hit.
    Az unoka elgondolkozott egy pillanatra, majd megkérdezte nagyapját: És melyik farkas győz?
    Az öreg indián mosolyogva válaszolt:
    Az, amelyiket eteted.

    üdv
    jobbító

    VálaszTörlés
  3. Attila,
    Ez egy nagyon szép, megható és találó mese.
    Az igazsághoz tartozik az az email is, amit lelked "rosszkutya" felével írtál nekem. Hogy a blog olvasói (remélem nem vagyok egyedül) tisztán lássanak, kérlek azt is tedd fel. Vagy majd felteszem én.

    Üdv, András

    VálaszTörlés
  4. szia!
    nyugodtan tedd fel, legalább tényleg teljes lesz a kép
    üdv
    jobbító

    VálaszTörlés